Akupunktio

Yksityislääkäri Noora Takkinen

Akupunktio eli akupunktuuri on ikivanha kiinalainen hoitomuoto, jossa hyvin ohuita kertakäyttöisiä teräsneuloja pistetään ihon läpi tiettyihin anatomisiin pisteisiin (akupisteet), joista saadaan aikaan haluttu vaikutus. Suomessa akupunktiota voivat antaa siihen perehtyneet lääkärit ja fysioterapeutit.

Akupunktio perustuu elimistön omien kivunhallintamekanismien tasapainottamiseen. Avainsanoja ovat porttikontrolliteoria ja endorfiinit. Porttikontrolliteoriassa kipusignaalin pääsyä aivoihin hämätään selkäydintasolla. Endorfiinit ovat elimistön omia kipulääkkeitä, joita akupunktio vapauttaa.
 
Apua monenlaisiin vaivoihin
 
Akupunktuuri tuo avun myös niissä elämäntilanteissa, joissa lääkehoito ei ole mahdollinen. Hoito sopii käytettäväksi hyvin monenlaisiin vaivoihin, kuten tuki- ja liikuntaelimistön kiputiloihin, migreeniin ja raskauspahoinvointiin.

Lääkäri Noora Takkinen hoitaa akupunktiolla myös vakavasti sairaita.  Syöpä ei ole este akupunktiohoidolle.

Akupunktion yleisin sivuvaikutus on pistokohdan verenvuoto ja mustelma. Yöunen paraneminen on toinen yleisesti raportoitu sivuvaikutus. Akupunktio sopii lähes kaikille, tietyin varauksin myös lapsille.

 

Hoitola sijaitsee noin kolme kilometriä Naantalin keskustasta Rymättylään päin. Olemme avoinna sopimuksen mukaan. Ota yhteyttä ja varaa aikasi. Tervetuloa!

 

Noora Takkinen
Vilpuntie 13, 21100 Naantali  |  
Puh. 044 2914940
noora.takkinen@fimnet.fi

 

 

Yhteydenottopyyntö

Jätä yhteystietosi, niin otamme teihin yhteyttä ensi tilassa.